
فرمت فایل : word(قابل ویرایش)تعداد صفحات40
مقدمه
دنیای امروز دنیایی است با ابعاد و ویژگیهای مختلف و گوناگون که ماهیت این ابعاد نحوه زندگی را در جوامع و کشورهای مختلف روشن می&zwnj نماید. برای زیستن در این جهان پارامترها و فاتورهای بسیاری وجود دارد که در صورت آگاهی از روش صحیح برخورد با این عوامل و استفاده از این روشها می&zwnj توان به بهترین نحو زیست به جرأت می&zwnj توان یکی از مهمترین مواردی که از ابتدای خلقت تاکنون بشر یا آن برخورد داشته و سعی در بهبود آن همواره در نظرش بوده را آموزش و پرورش یا تعلیم و تربیت دانست. با مراجعه به قرآن کریم درمی&zwnj یابیم که حتی قبل از اینکه انسان پای به عالم خاکی بگذارد نیز در حال آموزش بوده است. « خداوند به آدم (ع) علم اسرار آفرینش را آموخت تا از اسرار معنوی و مادی جهان آگاهی یابد.» این آیه مؤید چند نکته اساس و مهم می&zwnj باشد که به این شرح می&zwnj باشد.
الف ) اهمیت آموزش و پرورش در زندگی.
ب ) اینکه اولین آموزگار انسان خداوند متعال می&zwnj باشد.
ج) اینکه اولین دانش&zwnj آموز حضرت آدم بوده است.
باید این مسئله را دانست که برای دستیابی به آموزش بهتر و مفیدتر نیاز به آگاهی و استفاده از مواردی می&zwnj باشد که مهمترین آن&zwnj ها شیوه تدریس معلم در کلاس درس می&zwnj باشد. با نگاهی به گذشته متوجه می&zwnj شویم که در هر عصر و دوره&zwnj ای با توجه به تعداد شاگردان ، موضوع درس و شخص مدرس شیوه&zwnj ها متفاوت بود و با گذشت زمان و نحوه تحقیقات مختلف بر تنوع و تعداد این شیوه&zwnj ها افزوده شده است. و بایستی اذعات داشت که هدف از پیدایش و استفاده از این شیوه&zwnj ها یادگیری و فهم هر چه بیشتر مطالب و موضوعات درسی و در نهایت رشد همه جانبه دانش&zwnj آموز می&zwnj باشد، بدیهی است که هر آموزگاری در کلاس درس از روش یا روشهایی استفاده می&zwnj نماید که این روشها با توجه به عواملی از قبیل ماهیت و محتوای درس ، سن و سال دانش&zwnj آموز ، علاقمندی وی به مطلب آموزشی و ... می&zwnj تواند در رشد همه جانبه فراگیران مفید و یا بی&zwnj بهره واقع شوند پس در تعیین و استفاده از این روشها هم بایستی دقت و اهتمام لازم را بعمل آورده، و اینکه کدامیک از روشها مفیدـر می&zwnj باشد را تشخیص دهد.
امروزه در شناساندن روشهای مناسب آموزش و پرورش تحقیقات فراوانی صورت گرفته است. دفتر بین&zwnj المللی تعلیم و تربیت وابسته به یونسکو تعداد بیش از 300 روش تدریس شناخته شده را ذکر می&zwnj نماید.
زمینه
امروزه در اکثر کشورهای جهان آموزش از جایگاه خاصی برخوردار است و همه کشورهای کم و بیش در صدد اجرای هر چه بیشتر، بهتر و مفیدتر آن می&zwnj باشند. باید این نکته را متذکر شد که در حال حاضر بسیاری از کشوهای دنیا از روشهای آموزشی سنتی بهره می&zwnj گیرند و پایبند این نوع آموزش می&zwnj باشند. اما لازم به ذکر است که شیوه&zwnj های آموزش سنتی دارای نارساییهایی به شرح ذیل می&zwnj باشند:
1- روشهای آموزش سنتی دانش&zwnj آموز را منفعل و وابسته بار می&zwnj آورد . او سرگذشت علم را می&zwnj خواند، نه خود علم را.
2- روشهای آموزش سنتی منکر فراهم کردن فرصتهای کافی برای درگیر شدن با داده&zwnj ها، نظریه&zwnj پردازی ، امتحان فرضیه&zwnj ها و کاربرد روش علمی در عمل است.
3- در آموزش سنتی ، معلم در صدد است تا مفاهیم و مطالب آموختنی را به فراگیر، به روش کلامی یا نشان دادن و ارائه یک مطلب خواندنی واضح و سرراست ، منتقل کند.
اما آموزش پیشرو و مواد آموزشی پیشرفته که در کشورهای توسعه یافته و در حال گسترش هستند به روشهای اندیشیدن و راه و رسم یادگیری خیلی بیش از مطالب آموختنی توجه می&zwnj کنند.
مهارت در طبقه&zwnj بندی یافته&zwnj ها، داده&zwnj پردازی، نظریه&zwnj پردازی و جستجوی راهی برای آزمودن و بازبینی نظریه&zwnj های ارائه شده ، حتی اگر همراه با فعالیت مستقیم آزمایشگاهی نباشد، از اهمیت فراوانی برخوردار است. هدف از اینگونه فرایندهای شناختی ، تنها این نیست که آگاهیهای درست را برای مصرف فراگیران بوجود آورند، بلکه هدف پرورش افرادی کاوشگر، تحلیل&zwnj گر و نوآور است.

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-108031-%d8%aa%d8%a3%d8%ab%d9%8a%d8%b1-%d8%a7%d9%84%da%af%d9%88%d9%87%d8%a7%d9%8a-%d8%aa%d8%af%d8%b1%d9%8a%d8%b3-%d8%a8%d8%b1-%d9%8a%d8%a7%d8%af%da%af%d9%8a%d8%b1%d9%8a-%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4/
- ۹۵/۰۷/۰۵